Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslava ulaska u EU

Diplomatski gaf – 'Vlada kasni, pa ne znamo koga slati u Zagreb'

Zagreb Trg
23.05.2013.
u 20:27

Strani uzvanici još velikim dijelom nisu potvrdili dolazak jer nemaju detaljni program. Tek danas će se znati više informacija

Gotovo mjesec dana do ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU, detaljni program obilježavanja tog događaja još uvijek nije bio poznat. Kašnjenje radne skupine za pripremu proslave izaziva već neko vrijeme nezadovoljstvo među stranim diplomatima, koji na takvu praksu nisu navikli. Tek će sutra dobiti neke informacije o toj temi.

 – Stalno pitamo, a odgovor je isti: Program se priprema. Kasne, što nam predstavlja logističke i političke probleme – kažu.

Pozivnice dužnosnicima su doduše odaslane, no riječ je o običnom pozivu na proslavu 30. lipnja. Bez detalja, države teško mogu odlučiti na kojoj će političkoj razini njihova država biti predstavljena, tako da gosti većim dijelom nisu potvrđeni.

 – Neuobičajena situacija, potpuno u neskladu s diplomatskim uzusima – govore nam. Iz Vlade su nam pak poručili da će danas biti predstavljen program, a da “proces prijava dolaska stranih državnika još traje i o njemu se do zaključenja ne komunicira”.

Još jučer, gotovo mjesec dana od ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU, detaljni program obilježavanja tog događaja nije bio poznat. Kašnjenje radne skupine za pripremu proslave izaziva već neko vrijeme nezadovoljstvo među stranim diplomatima, koji na takvu praksu nisu navikli. Tek će danas dobiti neke informacije o toj temi.
– Stalno pitamo, a odgovor je isti: Program se priprema. Kasne, što nam predstavlja logističke i političke probleme – kažu. Pozivnice dužnosnicima su doduše odaslane, no riječ je o običnom pozivu na proslavu 30. lipnja. Bez detalja, države teško mogu odlučiti na kojoj će političkoj razini njihova država biti predstavljena, tako da gosti većim dijelom nisu potvrđeni.
– Neuobičajena situacija, potpuno u neskladu s diplomatskim uzusima – govore nam. Iz Vlade su nam pak poručili da će danas biti predstavljen program, a da “proces prijava dolaska stranih državnika još traje i o njemu se do zaključenja ne komunicira

>>Pogledajte Reutersovu reportažu o pripremi Hrvatske za ulazak u EU


Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije